Interview met creatief talent: Arlette Boogaard

Bureau Hardes vind het belangrijk (en bijzonder leuk) om kennis te delen o.a. met aanstormende talenten van de diverse opleidingen. Afgelopen november heeft Dennis als externe professional een van de eindejaars projecten beoordeeld van 4e jaars leerlingen van het Mediacollege Amsterdam. Ontzettend leuk en inspirerend om al dat creatief/designtalent te mogen zien! We zijn blij verrast door de energie en het niveau van de oplossingen die de studenten hebben bedacht. Iedereen had ook zijn best gedaan en dat is de basis om te groeien. De opdracht was een restyling van de GlamCult. Bij de beoordeling sprongen er 4 talenten uit waaronder Arlette Boogaard.

• Waarom denk je dat ik jou als talent heb uitgekozen?

Mijn magazine heb ik zo gemaakt dat je de neiging hebt om steeds verder te lezen. Er is een goede balans tussen lappen tekst en beeld. Daarnaast heb ik een feeling voor beeld en welk lettertype het beste bij het concept past.

• Als ik jouw stijl moet omschrijven, wat hoop je dan dat ik zeg?

Aantrekkelijk en meeslepend. Ik ben erg gefocust op het feit dat het totaalplaatje er aantrekkelijk uit moet zien, in zowel beeld als typografie. Ook wil ik de mensen triggeren om het te bekijken en/of lezen.

• Het project had als thema ‘Glam Cult. Wat was je eerste reactie toen je de opdracht las?

Kijk, dit past in mijn straatje. Ik heb altijd al een keer een magazine willen vormgeven met een eigen stijl. En daarnaast komt fashion ook nog eens aan bod. Perfect!

• Hoe pak jij normaliter een project op? Wat zijn de stappen die je zet?

Onderzoek, onderzoek en nog eens onderzoek. Daarnaast zoek ik zo veel mogelijk inspiratie op op bijvoorbeeld Pinterest. Als ik eenmaal een concept heb bedacht dan rol ik er heel snel een eerste ontwerp uit.

• Wanneer vind jij een project geslaagd?

Als ik mijn werk aan anderen laat zien en ik krijg de opmerking: ja, dit is echt typisch Arlette. Als dat tegen mij wordt gezegd dan weet ik dat ik het goed heb gedaan.

• Hoe zet je je handtekening als designer? Hoe maak je jouw design eigen?

Er is geen specifieke handtekening waaraan ze mijn werk zouden herkennen. En toch krijg ik vaak te horen dat het werk echt typisch Arlette is. Het is denk ik de manier van vormgeven. Ik durf te experimenteren en ga graag net een stapje verder.

• Over 10 jaar komen we elkaar weer tegen. Waar ben je dan en wat doe je dan?

Jeetje, dan ben ik alweer 32 jaar. Dan woon ik in Haarlem en heb ik hopelijk samen met mijn vriend een eigen bedrijf opgestart. Hij doet webdesign en ik mediavormgeving.

• Waar kunnen mensen jouw huidige werk vinden?

Mijn website www.arletteboogaard.nl is live! Hierop zal ik regelmatig nieuwe projecten plaatsen. Naast mijn website staan er een aantal projecten op mijn Behance pagina www.behance.net/arletteboogaard

• Gebruik je als professional ook zakelijk socialmedia? Waarom wel of niet?

Nog niet. Voordat ik daaraan begin wil ik mijzelf verder ontwikkelen en wil ik meer projecten gemaakt hebben waar ik heel tevreden over ben.

• Wat is je droom?

Mijn allergrootste droom is dat ik na mijn opleiding kom te werken bij een mode- of make-up bedrijf. Dat ik naast mijn baan een opleiding kan volgen aan Akademie Vogue te Amsterdam, en dat dit dan ook wordt betaald door mijn baas. Zodra ik deze opleiding heb afgerond en ik genoeg werkervaring heb opgedaan wil ik een bedrijf starten met mijn vriend. Samenwonend in een niet al te groot huis, met 2 katten en een dikke Range Rover. Naast vormgever zou ik ook best modellenwerk willen verrichten. Tsja, het is eens wat anders om te zeggen dan dat je gezond oud wil worden. Natuurlijk is dat ook mijn droom maar, dat heb je niet voor het zeggen. Mijn echte droom heb je wel voor het zeggen, en als je ervoor knokt kun je meer bereiken dan je denkt.

• Is er nog iets speciaals wat we van jou moeten weten? Heb je een bijzondere eigenschap of onverwacht talent?

Fotograferen en schrijven. Voor fotografie heb ik een feeling en vind het dan ook erg leuk om te doen. Toen ik klein was wilde ik altijd columniste worden. Ik schreef hele verhalen want zo fantasierijk was ik toen al. Tot de dag van vandaag ben ik nog steeds goed in amuserend schrijven. Hier kun je een artikel lezen die ik tijdens mijn eerste stage bij Add Social heb geschreven www.addsocial.nl/blog/asociale-media/.

Direct aan de slag?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Ben je klaar om te groeien?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen