Interview met creatief talent: Anissa Veldkamp

Bureau Hardes vind het belangrijk (en bijzonder leuk) om kennis te delen o.a. met aanstormende talenten van de diverse opleidingen. Afgelopen november heeft Dennis als externe professional een van de eindejaars projecten beoordeeld van 4e jaars leerlingen van het Mediacollege Amsterdam. Ontzettend leuk en inspirerend om al dat creatief/designtalent te mogen zien! We zijn blij verrast door de energie en het niveau van de oplossingen die de studenten hebben bedacht. Iedereen had ook zijn best gedaan en dat is de basis om te groeien. De opdracht was een restyling van de GlamCult. Bij de beoordeling sprongen er 4 talenten uit waaronder Anissa Veldkamp.

• Waarom denk je dat ik jou als talent heb uitgekozen?

Omdat de vormgeving er niet standaard uit ziet en de doelgroep goed aanspreekt.

• Als ik jouw stijl moet omschrijven, wat hoop je dan dat ik zeg?

Ik omschrijf mijn stijl als clean omdat ik vaak een balans probeer te vinden tussen fotografie en typografie.

• Het project had als thema ‘Glam Cult. Wat was je eerste reactie toen je de opdracht las?

De opdracht was om een restyling van de GlamCult city special van Breda te maken. Het leek me een uitdagende opdracht omdat de GlamCult al een goede vormgeving heeft waardoor het een leuke uitdaging was om het anders- of beter te maken.

• Hoe pak jij normaliter een project op? Wat zijn de stappen die je zet?

Als eerst begin ik altijd met een goed uitgebreid onderzoek en daarna ga ik goed brainstormen om tot een goed concept te komen. Vanuit daar gaat de vormgeving vaak vanzelf.

• Wanneer vind jij een project geslaagd?

Ik probeer tijdens een project zoveel mogelijk uit mezelf te halen en ik ben pas echt tevreden als ik volledig achter mijn concept en vormgeving sta. Wat ik belangrijk vind, is of er goed naar voren komt wat ik met mijn projecten wil zeggen. Ik probeer vaak iets te maken met een achterliggende gedachten.

• Hoe zet je je handtekening als designer? Hoe maak je jouw design eigen?

In mijn projecten gebruikt ik vaak mijn eigen fotografie en in combinatie met mijn vormgeving hoop ik een indruk achter te laten bij mensen.

• Over 10 jaar komen we elkaar weer tegen. Waar ben je dan en wat doe je dan?

Over 10 jaar, hoop ik werk te kunnen doen waarbij ik gebruik kan maken van mijn creativiteit, of dit nou als vormgever is of als politie agente. Ik ben er van overtuigd dat je je creativiteit heel breed kan inzetten. Omdat mijn school en mensen om me heen me proberen te overtuigen om door te gaan met vormgeven lijkt het me een uitdaging om over paar maanden na mijn diploma bij een bedrijf te werken om mezelf nog meer te ontwikkelen en kijken of ik er misschien toch mee veder wil gaan. Dus als er mensen zijn die dit lezen en mij een leuke uitdaging willen aanbieden, ik kom zeker langs!

• Waar kunnen mensen jouw huidige werk vinden?

Op het moment staan er een aantal werken op mijn Behance en over paar weken staat mijn werk ook op mijn eigen website.

• Gebruik je als professional ook zakelijk social media? Waarom wel of niet?

Tot op heden gebruik ik nog geen zakelijk social media omdat ik mezelf daarvoor nog niet goed genoeg vind.Wel wil ik mezelf meer gaan promoten op social media, dit doe ik nu nog te weinig.

• Wat is je droom?

Ik heb vele dromen, ik droom om werk te doen om de wereld een stukje beter te maken, mooie plekken op de wereld te zien en bezig te zijn met mijn creativiteit.

• Is er nog iets speciaals wat we van jou moeten weten? Heb je een bijzondere eigenschap of onverwacht talent?

Naast het vormgeven heb ik een ambitie om bij de politie te gaan.

Direct aan de slag?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Ben je klaar om te groeien?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen