Dit was een complexe opdracht. Vele belangen en hoog niveau creatieven en experts die allemaal een sterke mening hebben en zich verbaal bovengemiddeld goed kunnen uiten. Dit soort trajecten zijn altijd maatwerk en belangrijk dat ze goed worden gemanaged.

Toegepaste skills

ConceptontwikkelingMarketingStrategisch traject

Theater Branoul

Aanvang

Grootse voorstellingen in een klein (Haags) Theater. Branoul opereert op het snijvlak van literatuur en theater. Van Schrijversinterview tot volwaardige toneelbewerking. Er worden geen boeken voorgelezen. Er worden wel boeken verbeeld. Het theater heeft namelijk grote expertise opgebouwd met het bewerken van romans naar toneelvoorstellingen van hoge kwaliteit. Zonder pretentieus te worden. Het koestert het kleine onbekende, maar schuwt de grote meesterwerken niet en weet deze toegankelijk te maken voor ieder publiek. In een wereld waar iedereen hapklare brokken krijgt gepresenteerd, willen zij het publiek meenemen in de verbeelding, de eigen fantasie, in de wondere wereld van woorden.

Theater Branoul heeft al jaren het idee van een nachtclub van het woord: Branoul Rouge. Het komt alleen niet van de grond. Branoul heeft ons gevraagd om te helpen bij het ontwikkelen van een werkbaar / herhaalbaar concept.

"Conceptontwikkeling voor Theater Branoul"

Aanpak

Er zijn veel belanghebbende bij een nieuw concept. Het belang van de directeur is anders dan die van de acteur en die van de componist is weer anders dan die van de vrijwilliger.  We zijn daarom begonnen met het bij elkaar brengen van alle mogelijke belanghebbenden en gestart met een brainstorm met 15 high-end experts/creatieven om de eerste verdiepingsslag te kunnen maken. Met kleine werkgroepen hebben we toegewerkt naar een steeds strakker kader waarbinnen de theatermakers straks helemaal los kunnen. Iedereen in zijn kracht brengen binnen de kaders van Branoul.

Onderscheidend vermogen

Dit was een bijzonder leuke en ook complexe opdracht. Vele belangen en hoog niveau creatieven/experts die allemaal een sterke mening hebben en zich verbaal bovengemiddeld goed kunnen uiten. Dit soort trajecten zijn altijd maatwerk en belangrijk dat ze goed worden gemanaged. De brainstorm en hele avond goed lezen en positief sturen zonder dat het direct zichtbaar is. Bier/wijn en pizza sessie in het theater. Ik kan het iedereen aanbevelen. Wat een heerlijke energie!

Beeld bij het project

Ook interesse in Conceptontwikkeling?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen

Aan de slag!