Toegepaste skills

Art directionCampagneConceptontwikkelingHuisstijlontwikkelingLogo ontwerpMarketingSigningStrategisch trajectVormgeving / dtpWebsiteontwikkeling

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer

Aanvang

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (voorheen bekend als SPF Beheer) is het niet-verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfonds voor de bedrijfstak Spoorwegen en Openbaar Vervoer. Zij voorzien in een pensioen voor (voormalige) werknemers en gepensioneerden van de bij hun aangesloten ondernemingen. Pensioen is het inkomen dat je ontvangt wanneer je stopt met werken, arbeidsongeschikt raakt, of voor je nabestaanden als je overlijdt. We zijn gevraagd om met een nieuwe, onderscheidende aanpak te komen om grote leegstaande kantoorpanden (beleggingen) te verhuren. We zoeken naar een creatieve oplossing die verder gaat dan een standaard ’te huur’-bord en een zelfgeprinte brochure/pdf.

"Conceptontwikkeling voor Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer"

Aanpak

We zijn gestart met een brainstorm met meerdere experts, zowel van het pensioenfonds als van een externe partij die betrokken is bij de verhuur en huisvesting. Het doel van deze brainstorm was om de kaders van een vernieuwend concept te definiëren. Met behulp van deze brainstorm hebben we onder andere het concept van ‘Het Nieuwe Huren’ ontwikkeld, waarbij diverse factoren, waaronder verbeelding, een belangrijke rol spelen in het verhuurproces. We hebben de traditionele brochure vervangen door een luxe exemplaar en door het gebruik van nieuwe visuele prikkels zijn we tot innovatieve ideeën gekomen. Ons belangrijkste doel was out-of-the-box denken, en we hebben tal van originele oplossingen bedacht om een van hun grote panden (extreem) zichtbaar te maken. Alle ideeën zijn geïntegreerd in het marketingplan. Het pand in Zoetermeer, dat als uitgangspunt/pilot diende, is als een aparte entiteit in de markt gepositioneerd. Het pand heeft een naam gekregen, een eigen logo, website en huisstijl, om recht te doen aan de kwaliteit van de panden, de uitstekende servicegerichtheid van SPF en de vele mogelijkheden.

Onderscheidend vermogen

De uitdaging zat vooral in het feit dat de vastgoedmarkt behoorlijk op slot zat op dat moment. Er waren enorm veel leegstaande (grote) kantoorgebouwen en de concurrentie was groot. Traditioneel gezien is de vastgoedsector ook een weinig vernieuwende sector. Bijna iedere vastgoedbezitter zet op dezelfde manier hun vastgoed in de markt. Waar ga je dan op selecteren? Uniek was het dus dat SPF Beheer volledig out of the box wilde denken. En out of the box was het zeker. De brainstorm hebben we in het leegstaande pand zelf gehouden en vele gave ideeën zijn er op tafel gekomen. Van het gebouw compleet inpakken tot theaterachtige oplossingen om de beleving te vergroten. Dit was een bijzonder leuke en uiterst productieve brainstorm.

Beeld bij het project

Ook interesse in Conceptontwikkeling?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen

Aan de slag!