myjobscotland is het meervoudig bekroonde banen portal voor alle 32 gemeenten van Schotland. Andere overheidsinstanties, van universiteiten en hogescholen tot liefdadigheidsinstellingen en de Schotse brandweer en reddingsdienst kunnen de site gebruiken.Wij zijn gevraagd om de infographic te ontwerpen om de prestaties te presenteren. Succesvol project, snel goedgekeurd en een hele blije klant.

Toegepaste skills

Art directionBrandingInfographicVormgeving / dtp

myjobscotland

Aanvang

myjobscotland is het meervoudig bekroonde banen portal voor alle 32 gemeenten van Schotland. Andere overheidsinstanties, van universiteiten en hogescholen tot liefdadigheidsinstellingen en de Schotse brandweer en reddingsdienst kunnen de site gebruiken. myjobscotland is ontworpen om meer dan 30.000 vacatures te verwerken en jaarlijks zo’n 250.000 sollicitaties te verwerken. Het wordt algemeen erkend als de beste vacaturesite voor de publieke sector in het VK. In opdracht van SABA Software (München) hebben wij een infographic ontwikkeld voor een myjobscotland. De infographic maakt de behaalde resultaten van dat jaar visueel inzichtelijk voor alle belanghebbenden.

"Infographic voor myjobscotland"

Aanpak

We zijn gestart met het uitdiepen van alle data. Wat betekenen die resultaten precies? De briefing waarmee we starten is voor het ontwikkelen van een infographic, die zo breed wordt ingezet, namelijk zeer bepalend voor de kwaliteit van het eindresultaat. In verhaalvorm (tekst) hebben we de basis en rode draad scherp gekregen en daarmee alle overbodige informatie eruit kunnen filteren. De cijfers konden we daarna goed interpreteren en omzetten naar heldere graphics om het verhaal visueel te maken.

Onderscheidend vermogen

Een unieke opdracht om via een bestaande grote Duitse klant voor de Schotse overheid een project te kunnen doen. Het eindresultaat is zeer goed ontvangen. Het was een schot in de roos, want het eerste concept was vrijwel direct akkoord.

Reactie van de klant: Thank you for the great work you’ve delivered on such short notice. The team here was over the moon to deliver all in time and happy with the feedback they have received.

Daar doen we het voor 🙂

Beeld bij het project

Ook interesse in Infographic?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen

Aan de slag!