De lekkerste chips, het grootste assortiment! Lay’s chips worden al ruim zestig jaar zorgvuldig bereid met de allerlekkerste aardappelen en de beste ingrediënten.Wij zijn gevraagd om Lay’s Sensations Moments op een onderscheidende manier onder de aandacht te brengen. Dat is gelukt en de pitch hebben we gewonnen.

Toegepaste skills

BrandingCampagneConceptontwikkelingFieldmarketingMarketingVormgeving / dtp

Lay’s

Aanvang

De lekkerste chips, het grootste assortiment! Lay’s chips worden al ruim zestig jaar zorgvuldig bereid met de allerlekkerste aardappelen en de beste ingrediënten. Lay’s chips zijn er naar ieders smaak en voor elk moment van de dag. Lay’s gebruikt voor zijn chips alleen de beste aardappelen. Daarnaast is Lay’s voorloper op de chipsmarkt als het gaat om het continu verbeteren van zijn producten. Wij zijn gevraagd om in opdracht van een gespecialiseerd fieldmarketingbureau (Promotional Solutions) creatieve concepten te ontwikkelen. In dit geval ging het om Lay’s Sensations Moments op een onderscheidende manier onder de aandacht te brengen.

"Conceptontwikkeling voor Lay’s"

Aanpak

Op basis van de doelstellingen zijn we samen met het fieldmarketingbureau alle grove ideeën gaan verzamelen. Stapsgewijs hebben we de stap gezet van idee in tekst tot complete concept visualisaties. De rolverdeling was scherp. Zij voor de haalbaarheid, wij voor de creatieve out of the box ideeën. Wij leverden een concept op. Zij werkten alle acties uit. Het overall doel was ‘groot denken’ Dat is gelukt met op maat gebouwde houten sloepen en veel aandacht in o.a. de Amsterdamse grachten. Wij hebben naast de concepten ook het vormgevingsdeel opgepakt. De chipsbakjes, flyer, stickers voor de bakfietsen, logo voor de kleding en de vlaggen.

Onderscheidend vermogen

Leuk en functioneel moeten hand in hand gaan. Het is niet moeilijk om iets extreem te bedenken of iets heel gaafs, maar levert het ook wat op? Deze actie was een groot succes… en overall ook gewoon groot. Heerlijk project om aan te werken. De sloepen zijn speciaal gebouwd voor deze actie (en daarna weer verkocht). Bakfietsen en vele vele pallets met Chips. Honderden kartonnen bakjes, honderden flyers uitgedeeld, kleding… mooi totaalproject.

 

Beeld bij het project

Ook interesse in Conceptontwikkeling?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen

Aan de slag!