De feedback van haar klanten is precies wat ze nodig heeft. De vraag of ze bij een grote franchise keten hoort is vaak gesteld. Op naar de toekomst.

Toegepaste skills

BrandingConceptontwikkelingHuisstijlontwikkelingLogo ontwerpStrategisch trajectVormgeving / dtp

Florali Creations

Aanvang

De bloemist voor Delfgauw (en Zuid-Holland). Florali creations is meer dan een bloemist. Zij beheren het vak nog van bloemsierkunst. Florali heeft net als bijna alle andere bloemisten een heftige periode doorgemaakt tijdens de corona-periode. Na lange stilstand werd het tijd om te herpakken, Florali opnieuw te positioneren en klaar te maken voor de toekomstige groei. Daarbij had de eigenares zelf de ambitie en wens om de organisatie als een mogelijke franchise organisatie neer te zetten. Tweede wens was een basis om ook het merk zelf verder uit te kunnen bouwen met meer dan alleen bloemen (een echt merk worden). Het was dus belangrijk dat het logo ook op productniveau gebruikt kan worden.

"Branding voor Florali Creations"

Aanpak

We zijn gestart met een identiteit vs imago onderzoek. Vanuit dit onderzoek volgde de heldere conclusie dat het nodig was om volledig te rebranden. Al haar merkuitingen moesten aansluiten bij de kwaliteit en kunde die zij leveren. Vanuit het onderzoek hebben wij een nieuwe huisstijl ontwikkeld, van logo tot website, van bloemenlint en kaartjes tot social media banner. We hebben alles zo vormgegeven dat het makkelijk geproduceerd en aangepast kan worden voor een mogelijke toekomstige franchise stap en productontwikkeling.

Onderscheidend vermogen

Het merk klaarmaken voor groei was een mooie uitdaging. Het hier en nu moet het succes brengen, maar de basis voor de stevige ambitie was heel belangrijk. We zijn tot een evenwichtig pakket gekomen en het knalt het winkelcentrum uit. De feedback van haar klanten is precies wat ze nodig heeft. De vraag of ze bij een grote franchise keten hoort is vaak gesteld. Op naar de toekomst.

Beeld bij het project

Ook interesse in Branding?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen

Aan de slag!