Aan ons is gevraagd of wij de Art Direction op ons willen nemen van de internationale kunstboeken, het productieproces te begeleiden en promotiematerialen en merchandising te ontwikkelen rondom de internationale exposities.

Toegepaste skills

Art directionBrandingCampagneConceptontwikkelingFieldmarketingHuisstijlontwikkelingMarketingVormgeving / dtp

Elephant Parade

Aanvang

Elephant Parade is de grootste openlucht kunstexpositie ter wereld van bewerkte olifantstandbeelden, die als doel heeft publieke bewustwording te genereren en de conservatie van Aziatische olifanten. De olifantenbeelden worden bewerkt/beschilderd door bekende kunstenaars en personen. De kunstolifanten worden vervolgens geveild en de opbrengst komt ten goede aan de stichting. Aan ons is gevraagd of wij de Art Direction op ons willen nemen van de internationale kunstboeken, het productieproces te begeleiden en promotiematerialen en merchandising te ontwikkelen rondom de internationale exposities.

"Branding voor Elephant Parade"

Aanpak

We zijn op basis van eerder boeken waar wij de uitwerking van hebben gedaan aan de slag gegaan met het nieuwe concept voor de kunstboeken. Wij hebben de kunstboeken ontwikkeld voor de exposities in Londen, Milaan, Singapore, UK Tour, Dana Point USA, Emmen, Bergen, Heerlen, Luxemburg en Kopenhagen. Belangrijkste was om in nauw contact te blijven met alle coördinatoren die met de kunstenaars in contact staan en de fotografen. 

Onderscheidend vermogen

Strakke deadlines en veel internationaal overleg. Veel verschillende werkstijlen en een uitdaging om al het beeldmateriaal op hetzelfde niveau te krijgen. Kunstboek = high-end kwaliteit. De boeken werden gebruikt voor de veilingen, dus belangrijk dat elke olifant en kunstenaar perfect vertegenwoordigd is.

Beeld bij het project

Ook interesse in Branding?

Laten wij samenwerken!

Contact opnemen

Aan de slag!