CDA Westland

cda_westland_01-03
cda_westland_01-01
previous arrow
next arrow

CDA WESTLAND

Collectieve Daadkracht met Ambitie. Dat is waar CDA Westland de komende vier jaren voor staat. Op de eerste plaats is er sprake van Collectiviteit in de plannen. Alleen samen en door het leggen van verbindingen zijn we in staat om het wonen, werken en leven in onze gemeente nog mooier en beter te maken. Daarnaast hebben we Daadkracht nodig. Alleen met mooie plannen komt de gemeente niet verder. De plannen moeten worden omgezet in concrete uitvoering. Ten slotte spreekt uit onze uitgangspunten en plannen ook een gezonde en realistische Ambitie. Deze ambitie, met de wetenschap dat de financiële middelen beperkt zijn, stimuleert creativiteit en genereert nieuwe ideeën en plannen.


Vraagstelling

Wij hebben een nieuwe website nodig die ons meer mogelijkheden geeft en beter bij ons past qua uitstraling. Doel: het gebruiksgemak van de website en de zichtbaarheid van de cda’ers vergroten. 


Oplossingen

We zijn gestart met een strategische brainstorm om de behoefte in kaart te brengen. Het CDA heeft standpunten, speerpunten en algemeen nieuws over de regio. In de brainstorm kwam naar voren dat het belangrijk is om deze 3 onderdelen op een eenvoudige manier te kunnen koppelen aan de juiste personen. Bijvoorbeeld een standpunt over wonen moet gekoppeld worden aan het verantwoordelijke raadslid of wethouder. Als je op een wethouder klikt krijg je alle relevante informatie te zien die bij zijn/haar portefeuille past. Wij hebben een nieuwe template ontwikkeld voor de website die qua uitstraling past bij hun doelstellingen en kernwaarden. Aan de achterkant hebben we een module gebouwd waardoor ze nu op 1 plek alle informatie aan elkaar kunnen koppelen. Als ze bijvoorbeeld een nieuwsbericht aanmaken dan kunnen ze op dezelfde pagina dat bericht koppelen aan het raadslid, woonkern, standpunt, speerpunt en dat d.m.v. aanvinken van hokjes. Op deze manier hebben we de stroom van informatie een duidelijke richting kunnen geven. De website is zo ingericht dat ze in verkiezingstijd heel eenvoudig de focus kunnen verleggen.


Geleverde items

Strategische brainstorm
Functioneel ontwerp / blauwdruk

Website
Ondersteuning migratie content
Onderhoud website

Een waardevolle manier van werken

CDA Westland was op zoek naar een bureau die met ons mee kon denken over nieuwe vormgeving en functionaliteiten voor de website. Dennis Hardes werd ons aangeraden vanwege een betrokken manier van werken. Daarnaast hadden we een lichte voorkeur voor WordPress als CMS, waar dit bureau al redelijk wat ervaring mee heeft. Door middel van een lijst van ‘eisen’ zijn we het gesprek aangegaan met Dennis om te kijken wat de meest efficiënte richting kon zijn voor onze website. Uiteindelijk is gekozen voor het bewerken van een standaard thema waar de benodigde functionaliteit aan is toegevoegd. Het is een frisse en efficiënte website waar bezoekers worden uitgenodigd om door te klikken en kennis te maken met de fractie, standpunten en de organisatie. Het aanpassen en toevoegen van functionaliteit zoals nieuwsbrieven en reageren via Facebook is kinderlijk eenvoudig.

In het proces heb ik gemerkt dat Dennis een doel voor ogen heeft en daar dan ook samen met de klant voor gaat. Er wordt eerst goed gekeken naar de bestaande ervaring van klanten en past daar z’n werk op aan. Een prettige manier van samenwerken, maar het bureau gaf ook zeker het gevoel het project op te pakken en ons als klant daarin mee te nemen. In een tijd waarin iedereen vooral druk is en veel informatie tot zich moet nemen is dat een waardevolle manier van werken!

Dennis Chafiâ – Raadslid CDA Westland

Bent u ook toe aan resultaat?

Zo! 1 maart 2021 Zorgeloos ondernemen Gezond Leven Diëtist… 2 maart 2021