Over Dennis

Mijn naam is Dennis Hardes. Vanaf zeer jonge leeftijd wist ik al dat ik later ‘iets creatiefs’ zou gaan doen. Ik had een enorme drang om te ontdekken en wilde alles proberen op het gebied van tekenen/knutselen/schilderen/bouwen. Kinderlijke nieuwsgierigheid (of ‘klooien’ eigenlijk). De grotemensenuitleg is oprechte interesse. Waarom gebeuren dingen? Hoe werkt dat dan? Waarom doe jij de dingen die je doet? Wat heb je gedaan en wat was het resultaat?

Die kinderlijke nieuwsgierigheid is voor mij heilig. Als kind heb je de luxe dat je op het gebied van creativiteit wordt beoordeeld op het proces en niet op resultaat. Dit geeft je de ruimte om te experimenteren en te ervaren. Helaas verliezen veel mensen die onbevangenheid zodra ze opgroeien. Je ‘moet’ goede cijfers halen, moet een goede baan hebben, moet presteren, et cetera. Voor je het weet loop je tegen een beperking op.

Niets menselijks is mij vreemd

Ik heb die beperking gek genoeg niet echt. Uiteraard is niets menselijks mij vreemd, maar die drive van vroeger heb ik nog steeds. Wil gewoon alles weten. Zakelijk blijkt dit een handige gave te zijn. Met oprechte interesse kom je bij de echte kans / het probleem terecht. Al bestaat mijn vak deels uit modellen, data, feiten en cijfers… maatwerk zorgt voor de meest effectieve oplossingen. Resultaat is wat telt en wat daarvoor nodig is maakt niet uit. Ik durf daarbij ook voorbij mijn eigen expertise te denken. Middelenvrije oplossingen. Doen wat nodig is om mijn klanten écht te helpen.

Dennis Hardes met CI

Slechthorend

Wat mij ook anders maakt is mijn slechthorendheid. Ik heb een cochleair implantaat (soort bionisch oor… het is gaaf, ik leg het je graag uit). Slechthorendheid is een bijzonder interessante beperking in de communicatiewereld. Mijn basisinstelling is zoeken naar oplossingen en hard werken. Hierdoor heb ik altijd manieren gevonden om goed te blijven communiceren. Dit harde werken heeft zich ontwikkeld tot een extra kwaliteit. Luisteren. Niet zomaar registreren, maar echt naar iemand luisteren. Kijken naar houding, gezichtsuitdrukking… het gaat om het hele pakket en vaak om hetgeen wat niet direct wordt uitgesproken.

Andere activiteiten (met focus)

In mijn grote atelier (creatieve speeltuin van 350 m2) maak ik ook schilderijen, realiseer kunstprojecten, bouw installaties, maak grafische kunst en geef creatieve (zakelijke) workshops. Ik begeleid hoogwaardige internationale start-ups voor diverse universiteiten d.m.v. een marketingprogramma / masterclasses. Ik beoordeel projecten en neem de proeve van bekwaamheid af voor het Mediacollege Amsterdam. Ik hou dus enorm van het combineren van creatieve disciplines, maar wel binnen een hele duidelijke focus. Dat ben ik namelijk ook, praktisch, commercieel, goed in aansturen, goed in het houden van overzicht en heel stressbestendig (en grappig/nuchter/droogkloot, dat helpt).

In het dagelijks leven geniet ik van mijn vriendin en dochter, (veel) vakanties, dagtrips, sporten, lekker eten/koken, lezen en het afvinken van onze bucket list. Dit kan een road trip zijn naar het Guggenheim in Bilbao, wadlopen op Texel of met het vliegtuig naar Italië omdat we Pompeï willen zien.

Persoonlijk kennismaken?

Atelier Dennis Hardes