Over Dennis

Slider

Wat mij echt anders maakt is mijn beperking. Ik ben al sinds mijn 18e jaar progressief slechthorend. Dat is een bijzonder lastig handicap in een vak waar alles draait om communicatie. Mijn basisinstelling is zoeken naar oplossingen en heel hard werken. Hierdoor heb ik altijd manieren gevonden om goed te blijven communiceren. Dit harde werken heeft zich ontwikkeld tot een extra kwaliteit. Luisteren. Niet zomaar registreren, maar echt naar iemand luisteren. Kijken naar houding, gezichtsuitdrukking… het gaat om het hele pakket en vaak om hetgeen wat niet direct wordt uitgesproken. Begin 2019 ben ik bovenop mijn slechthorendheid in een klap plotsdoof geworden. Alles was in 1 dag helemaal stil. Ook volledig doof heb ik weer oplossingen gezocht en gevonden. Inmiddels kan ik dankzij een cochleair implantaat weer ‘goed’ horen. Zo goed zelfs dat ik vrijwel zonder hulpmiddelen kan communiceren. Mijn avonturen op dat gebied vind je hier in mijn persoonlijke blog www.cochleairimplantaat.com

In mijn grote atelier (creatieve speeltuin van 350 m2) maak ik ook schilderijen, realiseer in kunstprojecten, maak ik grafische kunst en geef ik creatieve workshops. Ik hou enorm van het combineren van creatieve disciplines. Resultaat is wat telt en hoe we daar komen? What ever it takes. Keep It Simple of soms juist bewust moeilijk, maar maak het altijd leuk en spannend, want dat leidt naar blijvend resultaat.

Atelier Dennis Hardes

In het dagelijks leven geniet ik van mijn vriendin en dochter, vakanties, dagtrips, sporten, lekker eten/koken, lezen en het afvinken van onze bucketlist. Dit kan een roadtrip zijn naar het Guggenheim museum in Bilbao, wadlopen op Texel of met het vliegtuig op vakantie (komt van de bucketlist van mijn dochter van 3). 

Bent u ook toe aan resultaat?