Oplossingen voor personele problemen

JE WILT JOUW BEDRIJF GRAAG LATEN GROEIEN. MAAR HOE? NIEUW PERSONEEL IS BIJNA NIET TE VINDEN EN DE HUIDIGE MENSEN BEHOUDEN, IS OOK LASTIG. HERKENBAAR?

Veel bedrijven hebben op dit moment een grote uitdaging op te lossen. Het vinden van kwalitatief goed personeel. Nog nooit zijn er zoveel openstaande vacatures geweest als nu. De tijd dat je als werkgever zelf een selectie kon maken uit een groot aanbod van kandidaten, is voorbij. Werknemers kunnen nu letterlijk kiezen waar ze willen werken en vaak ook nog onder welke voorwaarden. De markt is compleet veranderd en de werknemer staat nu centraal.

Toch zijn er ondernemingen die nog steeds voldoende personeel kunnen aantrekken.

→ Waarom lukt jou dat niet? ←

Weet je wat er nodig is om een aantrekkelijke werkgever te zijn en hoe vertel je dat de buitenwereld?

Heb je een helder groeiplan en zoek je de juiste mensen?

Misschien kan je óók groeien zonder mensen aan te trekken?

Mogelijke oplossingen:

Elk bedrijf heeft een unieke uitdaging en vanuit onze afzonderlijke expertises zien wij dat er de volgende oplossingen kunnen helpen:

  • Misschien heb je de juiste mensen al in huis, maar is de structuur nog niet optimaal?
  • Willen jij en je mensen alles zelf (blijven) doen of kunnen jullie werkzaamheden uitbesteden?
  • Competenties: haal je het maximale rendement uit jouw werknemers?
Solutions-01

→ DE OPLOSSING ←

Ieder bedrijf blijkt uniek en vaak is een mix van expertises nodig om van jouw bedrijf een aantrekkelijke werkgever te maken. Wij hebben daarom de handen ineengeslagen om maximaal succes te kunnen leveren.

Wie wij zijn? ↓

Honescon: integer ondernemen met rendement

Honescon Praktijkgericht Ondernemen helpt jou als ambitieuze zelfstandig ondernemer bij het verbeteren van jouw ondernemersvaardigheden en het ontwikkelen van goed doordacht, succesvol ondernemerschap. Dit doen wij door jou te adviseren en te begeleiden bij alle aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. En door jou direct toepasbare en praktijkgerichte kennis aan te bieden. Zo stellen wij jou op integere wijze in staat om zelfstandig, gestructureerd én blijvend succesvol te ondernemen, zodat jij jouw ondernemersambities waar kunt maken.

Cees Verbree

cropped-Logo_Honescon-PO-3-e1528748765990

Personeel Beheer: menselijk kapitaal voor optimaal resultaat

Personeel Beheer onderzoekt samen met organisaties hoe het menselijk kapitaal van deze organisaties op het gebied van personeelszaken en organisatieadvies optimaal kan worden benut. Dit doen zij door gezamenlijk mogelijkheden en oplossingen te bedenken om de gestelde doelstellingen van de organisaties nog efficiënter te realiseren. Hierdoor zijn mensen (nog meer) gemotiveerd en betrokken, groeit het rendement en wordt de continuïteit van de organisaties nog beter gewaarborgd.

René Vet

PERSONEELBEHEER-LOGO-Klein
LiSt_2020_07_28_LSF9662-kopiëren-1536x1025

Astrid Spanjaardt Coaching: samen groeien en ontwikkelen

Astrid Spanjaardt Coaching helpt ondernemers en medewerkers inzicht te krijgen in hoe zij hun potentieel nog beter kunnen benutten, zodat zij hun persoonlijke en organisatiedoelen nog effectiever realiseren.

Astrid Spanjaardt

Astrid-Spanjaardt-logo
Dennis1HR-vierkant-01

Bureau Hardes: krachtige marketing met rendement

Bureau Hardes helpt ambitieuze ondernemers bij het opstarten van een nieuw bedrijf, het lanceren van een nieuw product of een nieuwe naam, het vergroten van de naamsbekendheid of de zichtbaarheid bij de juiste doelgroep(en) en het opbouwen en laten groeien van een merk. Maatwerkoplossingen mét resultaat op het gebied van marketing, strategie en branding.

Dennis Hardes

BH_logo_breed_alt_04

Onze manier van werken:

Wij doen wat echt nodig is. Dat klinkt logisch, maar is het vaak niet.

Vanuit een objectieve intake zetten wij de experts in die passen bij jouw specifieke uitdaging.
Hebben jullie nog geen helder doel geformuleerd dan zal marketing bijvoorbeeld niet goed renderen. We starten dan bij de basis. Heb je alles eigenlijk op orde qua doelstelling en marketing? Misschien dat we dan vooral kunnen kijken naar rendement van jouw werknemers. Benut iedereen zijn/haar capaciteit of valt daar winst te behalen?

Doen wat nodig is en we worden extra blij als we jou kunnen leren om het straks zelf te doen.

Hoe wij werken?

♦ Stap 1: kennismaken + eerste analyse

Stap 2: intake

Stap 3: plan van aanpak

Stap 4: aan de slag met de betreffende expert

Stap 5: analyse + vervolgstappen bepalen